Kamremsbyte

Dags att byta kamrem?Byta kamrem själv?

Publicerad 2018-03-13 17:50:00 i Byta kamrem,

Att byta kamrem själv är inte att rekommendera om man inte har full koll på hur man ska göra. Det är tidskrävande och det är väldigt viktigt att det blir rätt och att remmen är perfekt spänd för annars kan det uppstå allvarliga fel på motorn.
Byta kamrem själv?
Man bör lämna in bilen på en bilverkstad och låta en kunnig bilmekaniker byta kamrem och andra komponenter som bör bytas ut i samband med ett kamremsbyte. Bytet kräver delvis nedmontering av motorns framsida och har man inte kompetensen riskerar man att orsaka stora skador. Det krävs också olika specialverktyg för att kunna utföra jobbet.
 
Ofta så brukar man även byta ut andra andra komponenter som påverkas av kamremmen. Dels rör det sig om spännhjul eller löphjul som ingår i kamremskonstruktionen, men även byte av vattenpumpen bör ske eftersom den på många bilmodeller drivs av kamremmen.
 
Om du inte är helt säker på att du klarar av detta så rekommenderas det att du vänder dig till en billig och seriös bilverkstad som mekonomen.se. Du kan få ett prisförslag direkt vid en preliminär bokning.
 
På en märkesverkstad kan det kosta upp till dubbelt så mycket för ett kamremsbyte jämfört med en oberoende bilverkstad som mekonomen.se
 
Det är viktigt att byta kamrem snarast om det är dags för det, annars kan motorn gå sönder.
 
För dig som ändå vill försöka dig på att byta kamrem och vattenpump själv så är det bästa att köpa en reparationshandbok för din bil. Du kan även köpa billig kamrem och andra tillbehör för reperationen här.
Reparationshandbok
 
Reparationshandbok finns för de flesta bilmodeller
 
 
 

Byta kamrem
Byta kamrem själv?
Kan man byta kamrem själv? Hur svårt är det?


Skaffa billigare bilförsäkring
Jämför vilken bilförsäkring som är bäst

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej


Byta kamrem
Byta kamrem själv?
Kan man byta kamrem själv? Hur svårt är det?


Skaffa billigare bilförsäkring
Jämför vilken bilförsäkring som är bäst


Köp billiga sommardäck
Köp nya snygga däck inför sommaren

Till bloggens startsida

Prenumerera och dela